Doe mee

Wist je dat kinderen en jongeren maar 16% van hun tijd op school doorbrengen. Ze affiniteit, vaardig en enthousiast maken voor technologie is dus niet iets alleen van het onderwijs. De hele omgeving van het kind en de jongere speelt hierin een belangrijke rol. Jij dus ook. Doe je mee?

Landelijk en regionaal zijn er al veel initiatieven, projecten en activiteiten. Met Techkwadraat willen we dit vermenigvuldigen. Zodat we dat wat werkt, beschikbaar maken voor een grotere groep kinderen en jongeren.

Een groot deel van het programma Techkwadraat richt zich op lokale en regionale samenwerking van scholen, bedrijven en buitenschoolse leeromgevingen. Gezamenlijk gaan deze netwerken de komende jaren vorm geven aan technologieonderwijs voor elke leerling in het funderend onderwijs. Voor de activiteiten die regio’s willen gaan uitvoeren, zijn financiële middelen beschikbaar vanuit de regeling Techkwadraat.

Vanuit het landelijk programmabureau zijn er regio-ondersteuners die de samenwerkende regionale partijen ondersteunen bij het vormen van samenwerkingsverbanden, het planvormingsproces en de uitvoering van de toegekende plannen. Verder zetten we in op een actief vraag gestuurd kennis- en onderzoeksprogramma. Hierin bieden we samen met expert- en alliantiepartners en onderzoekers evidence-informed inzichten, inspiratie en informatie over goed technologieonderwijs. Dit doen wij onder andere door het organiseren van bijeenkomsten, ontwikkelprojecten, onderzoeksprojecten en monitoring van de uitvoering.

Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Zoek je partners op

Als we de handen ineen slaan en vermenigvuldigen wat we al doen, kunnen we komen tot technologieonderwijs voor álle kinderen en jongeren. Doe jij ook mee? Kijk met wie je kan samenwerken in jouw regio! 

Landelijke STO Dag

Neem deel aan interessante activiteiten

Hoe geef je vorm, organiseer je en verduurzaam je technologieonderwijs voor elk kind en jongere, binnen en buiten de school(tijd)? Regelmatig delen we inzichten uit onderzoek, tools en handvatten én voorbeelden uit de praktijk via (online) bijeenkomsten. 

Neem contact op met onze regio-ondersteuners

Elke regio heeft een regio-ondersteuner die het eerste aanspreekpunt is. Bij de regio-ondersteuner kun je terecht met vragen over samenwerkingen en de vereisten voor de aanvraag. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen en toegang hebt tot de juiste informatie. 

Reactie, vraag of suggestie?

Denk mee, doe mee en deel met ons!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen?