Informatie
Techkwadraat zet zich in voor technologieonderwijs voor álle kinderen en jongeren binnen en buiten de schooltijd. Scholen, bedrijven en buitenschoolse organisaties gaan hier samen in de regio vorm aan geven. Zo bouwen we aan een nieuwe generatie talentvolle jongeren.
Goed onderwijs is dé basis voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een kind of jongere vormt zich er, dag in dag uit mee tot wie het later wil zijn. Het ontwikkelen van technologische vaardigheden is essentieel om op te groeien in de wereld van nu en morgen. Door kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met technologie, ontdekken ze op nieuwsgierige wijze de wereld die hierachter zit en helpt het de blik te verruimen.
Zo leren ze op een veilige manier met technologie om te gaan en de complexiteit en potentie van technologie op waarde schatten. Want technologie is zoveel meer dan laptops en smartphones. Van lasconstructies, designermeubels ontwerpen, bouwen met circulaire materialen tot protheses ontwikkelen voor ziekenhuispatiënten: de mogelijkheden om je in de wereld van technologie te verwonderen zijn eindeloos.
Met bedrijven, scholen en andere organisaties slaan we de handen ineen en vermenigvuldigen zo onze inzet voor een leeromgeving waar praktijk en onderwijs hand in hand gaan. Of het gaat om techniek, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in dit scala aan richtingen.
Waarom doen we dit?
- Een veerkrachtige generatie is de focus. Technologie stimuleert essentiële vaardigheden zoals creativiteit, logisch redeneren, probleemoplossend vermogen en kritische informatieverwerking. Vaardigheden die op cruciale momenten in het leven van kinderen en jongeren van pas komen. Technologie is relevant voor ieder kind en iedere jongere, ongeacht of het later wel of niet voor deze richting kiest.
- Gelijke kansen voor ieder kind en iedere jongere is het doel. Daarom willen we ieder kind en iedere jongere, ongeacht sociaaleconomische status, gender of komaf contextrijke leerervaringen bieden. Zo vormen ze zich een beter beeld van technologie en kunnen zich erin ontwikkelen.
- Samen bruggen bouwen is de essentiële aanpak. Figuurlijk én letterlijk. Door de samenwerking met bedrijven, scholen en buitenschoolse organisaties in jouw eigen regio bouwen we aan een omgeving waarin kinderen op verschillende manieren, momenten én plekken met technologie in aanraking komen. Dit boost zowel de kwaliteit als kwantiteit van leerervaringen. Door ontmoeten, kennis bundelen en onze successen delen vermenigvuldigen we onze inzet en bouwen we op elkaars succes voort.
Zo bouwen we vandaag aan de generatie van morgen!
Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen over technologieonderwijs.