Framing in Techniekpromotie: Taal en Impact
Ontdek hoe framing de perceptie van techniek beïnvloedt. Sarah Gagestein onthult met haar onderzoek hoe strategische taalgebruik techniekpromotie effectiever maakt en jongeren aanspreekt.
Techkwadraat zet zich in voor technologieonderwijs voor álle kinderen en jongeren binnen en buiten de schooltijd. Zo bouwen regionale partners (scholen, bedrijven en buitenschoolse organisaties) aan een nieuwe generatie toekomstmakers. Ontdek wat het programma Techkwadraat voor jou kan betekenen en hoe jij er aan kan bijdragen.
Talentvolle en enthousiaste technologiewerknemers voor de toekomst. Die wil jij toch ook als werknemer of collega?
De weg daarnaartoe start door kinderen van jongs af aan structureel in aanraking te brengen met de wereld van technologie. Via het achtjarig-programma Techkwadraat gaan scholen (basisonderwijs, mavo/vmbo-tl, havo en vwo), bedrijven, buitenschoolse organisaties (musea, bibliotheken, techlabs) en andere partners in de regio werken aan meer toegankelijk technologieonderwijs voor álle kinderen.
Regionaal worden er samenwerkingsverbanden gevormd die een gezamenlijk plan gaan indienen voor de Techkwadraat subsidieregeling. Met deze middelen kunnen de regionale partners binnen de eerste fase van Techkwadraat de komende drie schooljaren gezamenlijke activiteiten uitvoeren om technologie tot leven te laten brengen bij leerlingen. Inzet vermenigvuldigt zich binnen een energieke samenwerking, zodat je op elkaars successen voortbouwt en kunt opschalen wat al bestaat.
Technologie en de samenleving veranderen continue in hoog tempo. De sleutel tot succes bij het up-to-date houden van technologieonderwijs is de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Jouw kennis van technologie is nodig om leerlingen en onderwijsprofessionals de context te geven van de lesstof. Dit kan bijvoorbeeld door excursies naar je bedrijf in combinatie met een praktijkopdracht, het verzorgen van een gastles op scholen of het geven van praktijklessen in techhubs. Want alleen door te zien en te ervaren worden kinderen enthousiast. Een dag met de klas buiten de muren van het leslokaal blijft leerlingen vaak lang bij.
Wil je meewerken om technologie tot leven te brengen bij leerlingen. Neem dan contact op met jouw regio-ondersteuner van Techkwadraat en kom in contact met de juiste partners om mee samen te werken.
Ontdek hoe framing de perceptie van techniek beïnvloedt. Sarah Gagestein onthult met haar onderzoek hoe strategische taalgebruik techniekpromotie effectiever maakt en jongeren aanspreekt.
Tijdens het Bèta Tournament stellen leerlingen uit het 4e jaar vmbo-t elkaar op de proef. In teams van drie gaan zij aan de slag met een praktijkopdracht waarin de bètavakken biologie, natuurkunde en scheikunde centraal staan.
Platform Bèta Techniek en Common Eye hebben een samenwerkingstool ontwikkelt om samenwerkingspartners te helpen het gesprek op gang te brengen en te structureren.